Modificări ale stării mentale (confuzie)


Cap | Neurologie | Modificări ale stării mentale (confuzie) (Symptom)


Descriere

Starea de alterare mentala este o afectiune caracterizata de schimbari generale in functionarea creierului, cum ar fi confuzie, amnezie, starea de pierdere a memoriei, pierderea de vigilenta sau orientare. Alte caracteristici sunt judecata sau deficit de gandire si intreruperille in perceptie, aptitudini psihomotorii si comportamentul.

In timp ce o stare mentala alterata este caracteristica unui anumit numar de conditii psihice si emotionale, conditiile medicale care produc leziuni la creier poate provoca, de asemenea, modificari ale statusului mental. Confuzie, letargie, delir, dementa, encefalopatie si sindrom cerebral organic sunt toti termenii care au fost folositi pentru a se referi la conditiile marcate de schimbari de stare mentale.

Cauze

Un nivel modificat de constientizare poate aparea de la urmatorii factori: modificari in mediul chimic al creierului cum ar fi expunerea la otravuri sau intoxicantii, oxigen insuficiente sau fluxul de sange in creier si presiunea excesiva in cadrul craniului.

Nivelul de constientizare este o masuratoarea la actiunea unui stimul din mediu.

Un deficit in nivelul de constientizare sugereaza ca ambele emisfere cerebrale sau sistemul de activare reticular au fost accidentate. Un nivel scazut de constientizare este corelat cu cresterea morbiditatii (handicap) si mortalitatea (moartea).

...