Modificări ale vederii (vedere inceţoşată)


Ochi | Oftalmologie | Modificări ale vederii (vedere inceţoşată) (Symptom)


Descriere

Vederea incetosata este un simptom ocular, care cauzeaza imaginile neclare sau bruierea vizuala. Vederea incetosata, care nu ar trebui sa fie confundata cu o vedere dubla cunoscut sub numele de diplopie, poate aparea intr-un ochi sau in ambii ochi, pentru episoade de diferite lungimi de timp si se poate dezvolta treptat sau brusc.

Cauze

Vederea incetosata pote rezulta din anomalii prezente la nastere, cum ar fi miopia sau hipermetropie care necesita lentile de corectie. Cauza vedere incetosata de lunga durata este o eroare de refractie, cum ar fi astigmatism, curbura inegala din fata a ochiului, hipermetropie sau miopie, toate acestea pot fi corectate prin ochelari sau lentile de contact. Dupa varsta de 40 de ani, prezbiopie, care reduce capacitatea de focalizare asupra obiectelor apropiate devine o problema comuna.

Vederea poate fi afectata, ca urmare a unei accidentari, boli sau anomalii ale partilor ochiului sau de legaturile sale la nivelul creierului. Cele mai frecvente cauze de vedere incetosata, ca urmare a unei boli sunt cataractei si retinopatiei. Altele pot fi: glaucom, infec?ii oculare, inflamatia sau leziuni, tumora dintr-un accident vascular cerebral, migrene sau dureri de cap.

O serie de medicamente pot duce, de asemenea, la incetosarea temporara de vizibilitate ca un efect secundar. Unele dintre aceste medicamente includ contraceptive orale, cortizon, medicamente de inima si unele antidepresive.

...