Durere în piept


Piept | Cardiologie | Durere în piept (Symptom)


Durerea în piept poate fi un simptom al unui numar de afectiuni grave si este, în general, considerata o urgenta medicala. Durerea poate fi in peretele toracic sau într-un organ din cadrul piept.

Cauze

Cele mai frecvente cauze de durere în piept sunt un muschi încordat sau o leziune, cum ar fi o coasta rupta.

Sursa de durere poate aparea dintr-o varietate de surse potentiale: peretele toracic, inclusiv coaste, muschii, si piele; din spate, inclusiv coloana vertebrala, nervii si muschii spatelui, plamani, pleura sau trahee; inima, inclusiv pericardul, aorta, esofagul, diafragma, muschiul plat care separa pieptul si cavitatile abdominale, dureri mentionate la organele abdominale, cum ar fi stomacul, vezica biliara, si pancreas.

Durerile în piept pot fi cauzate de pleurezie, ca urmare a bronsitei, pneumoniei, sau, mai rar, emboliei pulmonara. Tumori canceroase ale plamanilor pot provoca dureri pe masura ce cresc si apasa pe pleura si coaste. Boala de reflux gastro-esofagiana poate duce la arsuri la stomac, o durere de arsura în spatele sternului.

Tulburari comune cardiace precum angina pectorala provoaca durere în centrul pieptului care se poate raspândi spre exterior la gât, maxilar, sau abrate. Infarctul miocardic (atac de cord) si pericardita acuta produc, de asemenea, dureri severe în centrul pieptului. Valva mitrala poate cauza durere ascutita in piept, de obicei pe partea stanga. Durerea în piept poate fi, de asemenea, un rezultat de anxietate si stres emotional.

...