Senzaţie de constricţie toracică


Piept | Pneumologie | Senzaţie de constricţie toracică (Symptom)


Descriere

Presiune în piept este senzatia de a se simti o greutate pe zona pieptului, cu sau fara dureri. Acesta este descrisa uneori ca un sentiment de o banda de strângere în jurul pieptului sau ceva greu asezat pe piept.

Cauze

Sursa de etanseitate poate aparea dintr-o varietate de surse potentiale: peretelui toracic, inclusiv la coaste, muschii, si piele; din spate, inclusiv coloanei vertebrale, nervii si muschii spatelui, pulmonar, pleura sau trahee;inima, inclusiv pericardul, aortei, esofagului, diafragma, muschiul care separa pieptul si cavitatile abdominale, dureri mentionate la organele abdominale, cum ar fi stomacul, vezica biliara si pancreas.

Presiune în piept poate fi un simptom de tulburari, cum ar fi arsuri la stomac sau boala de reflux gastroesofagian. Acest lucru poate fi însotit de schimbari în respiratie, dureri respiratorie care radiaza în spate pot fi dureri de pleuritic (de obicei cauzate de uscaciune sau inflamatie a sacului din jurul plamânilor) sau dureri musculare.

Alte cauze ale senzatie de apasare în piept sunt anxietatea si conditii mai grave, cum ar fi anafilaxie (o reactie alergica pune viata în pericol) sau boli de inima, care include cresterea frecventei batailor inimii (tahicardie), atac de cord (infarct miocardic), batai neregulate ale inimii si aritmie.

...