Urină tulbure


Pelvis/Bazin | Urologie | Urină tulbure (Symptom)


Descriere

Urina are un aspect normal de culoare clara si galbuie. Atunci cand urina isi modifica aspectul, acesta este numita de obicei urina tulbure sau spumoasa.

Cauze

In unele cazuri, deshidratare usoara poate cauza urina tulbure sau spumoasa, atunci cand apare in absenta simptomelor si dispare rapid, de cele mai multe ori este inofensiva. Anumite conditii poate provoca exces de proteine sau substante cristaline in urina, determinand-o sa aibe acel aspect.

Urina tulbure poate fi cauzata de o varietate de conditii, inclusiv de varsarile vaginale, boli cu transmitere sexuala, deshidratare, tulburari autoimune, precum si infectie, inflamatie sau alte conditii ale tractului urinar (rinichi, uretere, vezica urinara si uretra). Urina tulbure poate fi, de asemenea, cauzata de boli care afecteaza alte sisteme ale corpului, in plus fata de nivelul tractului urinar. Acestea includ diabet zaharat, preeclampsia si bolile de inima. In unele cazuri, urina tulbure poate fi din cauza unei boli subiacente grave sau care poate pune viata in pericol, cum ar fi pielonefrita si urosepsis.

In cazul femeilor cu vaginita, varsarile vaginale pot contamina uneori esantionul de urina, ceea ce face sa apara urina tulbure. Diagnosticul si tratamentul in timp util a cauza principala reduce riscul de complicatiilor grave sau care pun viata in pericol, cum ar fi insuficienta renala si socul.

...