Coccigodinia (dureri de coccis)


Partea inferioară a spatelui | Ortopedie | Coccigodinia (dureri de coccis) (Symptom)


Coccigodinia este un termen medical pentru durerea pe termen lung în coccis sau zona coccisului. Coccigodinia este o inflamatie a zonei osoase reprezentata de coccis sau noada, situat între fese.

Cauze

O serie de conditii diferite, pot provoca dureri în zona coccisului, dar nu implica toate coccisul si muschii atasati la acesta. Coccigodinia poate rezulta dintr-o lovitura la baza coloanei vertebrale într-o cadere, de la presiunea prelungita din cauza la unei posturi gresite, sau utilizarea litotomiei in timpul nasterii. Coccigodinia este adesea cauzata de o accidentare, dar poate sa apara, de asemenea, in mod spontan.

Exista mai multe cauze de durere de coccis, care pot mima coccigodenia, inclusiv sciatica, infectii, chisturi pilonidale si os fracturat. Rar, coccigodinia se datoreaza prezentei unui teratom nediagnosticat sacrococcigean sau tumoare în apropierea coccisului. În aceste cazuri, tratamentul adecvat implica de obicei interventie chirurgicala si / sau chimioterapie.

Diagnostic si tratament

Coccigodinia este frecvent diagnosticata numai pe baza simptomelor si rezultatelor de examinare a sensibilitatii locala. Durerea, de obicei, se diminueaza în timp. Tratamentul poate include caldura, injectii cu un anestezic local si manipulare. Testele pot include raze X si RMN. Pacientii cu coccigodinia sunt sfatuiti sa foloseasca un scaun bine capitonat cand stau jos si sa evite perioadele lungi de stat pe scaun atunci când este posibil.

...