Picioare reci


Laba piciorului | Podiatrie - Medicină Podiatrică | Picioare reci (Symptom)


Descriere

Avand picioare reci este o stare normala. De obicei, picioarele reci apar datorita temperaturilor reci sau ca un raspuns la anxietate. În condi?ii de vreme rece, vasele de sange din picioare si in alte locuri, cum ar fi nasul, se contracta pentru a reduce la minim pierderile de caldura.

Cauze

Ideea de picioare reci este destul simpla. Asa cum temperatura scade în timpul iernii, organismul atrage sangele de la extremitati pentru a men?ine temperatura corpului de baza si sa sustina viata. Cu toate acestea, acest lucru poate fi o problema grava pe o perioada lunga de timp. Acest lucru ar putea duce la degeraturi sau chiar amputarea daca tesutul nu este reincalzit, iar circulatia nu restabilit în mod corespunzator si cu promptitudine.

Senzatile reci la picioare provin de la sistemul de circulatie proast sau periferic, par?i ale corpului, cum ar fi boala arterelor periferice ( PAD), de asemenea, numit boli vasculare periferice (PVD), care este o ingustare sau blocare a arterelor din cauza acumularii de grasime si colesterol pe peretii arterelor, o condi?ie care limiteaza fluxul de sange catre extremitati, precum si expunerea la frig si starea tiroida scazut.

In acelasi timp, perceptia de picioare reci poate fi, de asemenea, un simptom al mai multor conditii, inclusiv leziuni ale nervilor ca neuropatie periferica, uneori vazut in diabet (o boala cronica care afecteaza capacitatea organismului de a utiliza zaharul pentru energie), abuzul de alcool sau in anumite deficiente de vitamine. Rar, picioarele reci pot fi un simptom al unei afectiuni grave.

...