Mâini reci


Mâini | Medicină generală | Mâini reci (Symptom)


Descriere

Sa ai mainile reci chiar daca temperatura nu este scazuta este ceva obisnuit. Adesea, avand mainile reci este raspunsului organismului de a reglementa temperatura corpului ?i nu ar trebui sa fie motiv de îngrijorare. Organismul pastreaza in mod natural temperatura sa de baza in detrimentul a extremitatilor. Cu toate acestea, in anumite conditii degete reci pot aparea.

Daca va aflati afara in conditii de vreme extrem de rece si aveti mainile reci, ar trebui sa urmariti semnele a unei posibile degeraturi. Alte semne si simptome pot aparea atunci cand aveti mainile reci: picioare reci, modificari de culoare a pielii pe maini, cum ar fi pielea albastru sau alb, senzatie de amorteala sau furnicaturi, rani deschise sau blistere, stranse sau pielea intarita.

Cauze

Senzatile reci la degetele pot aparea din cauza unei circulatii slabe si tulburari ale sistemului nervos, precum si expunerea la frig si starea tiroida scazut. Degetele reci pot aparea si de la: fenomenul Raynaud (sau Raynaud boala, este o tulburare circulatorie in care spasmul vaselor de sange, ca raspuns la temperaturi frig sau stres emotional); Diabet (o tulburare de zahar din sange permanent crescute, de obicei, rezultate de la insulina insuficiente sau rezistenta la insulina); Scleroderma (o boala autoimuna care duce la întarirea si inasprirea pielii si a tesuturilor conjunctive). Anemia poate provoca, de asemenea, degete reci.

...