Degete reci de la picioare


Laba piciorului | Podiatrie - Medicină Podiatrică | Degete reci de la picioare (Symptom)


Cei mai multi oameni sufera în fiecare iarna de racirea extremitatilor, dar ele încep sa se ingrijoreze numai atunci când ranile apar pentru prima data. Expunerea la frig în mod normal, duce la un flux de sânge mai lent la degetele de la maini si picioare. Arterele mici ale extremitatilor se îngusta, reducand fluxul de sange in organism pentru a mentine temperatura de baza.

Cauze

Senzatiile reci din degetele de la picioare pot aparea de la o circulatie proasta, tulburari ale sistemului nervos, expunerea la frig si boli tiroidiene. Mai multe boli de origine diferita pot fi asociate cu aceste simptome care explica schimbarile de culoare a pielii si durere intensa asociata. O avertizare majora pentru a detecta o afectiune asociata cu miscarea este aparitia pe picioarele si / sau mâini a unor rani care se dezvolta în zona dintre degetul mare si degetul aratator, care sunt foarte dureroase si nu se vindeca.

În cazul persoanelor cu boala Raynaud, arterele mici se contracta mult mai frecvent la degetele de la mâini si picioare, desi nasul, urechile si obrajii sunt, de asemenea, afectate.

...