Puroi


Piele | Dermatologie | Puroi (Symptom)


Puroiul este un lichid cremos galben pal sau verde, gasit la locul infectiei bacteriene. Atunci când un puroi are o coloratie rosiatica, a fost amestecat cu sânge, dar aceasta este o culoare superficiala, si nu este implicat în procesul efectiv de lupta impotriva infectiei.

Puroiul este format din milioane de celule albe moarte din sânge, tesutului partial digerat, bacterii moarte si in viata, si alte substante. O colectie de puroi în interiorul tesutului solid este numit un abces, întrucât o colectie de puroi vizibil în interiorul sau sub epiderma este cunoscut ca o pustula sau cos. Puroiul consta dintr-un lichid subtire, bogat în proteine, cunoscut sub numele de prurit, si leucocitele moarte de la raspunsul imun al organismului (mai ales neutrofile).

Cauze

Puroiul maroniu se formeaza, uneori, atunci când ficatul prezinta o infectie, de obicei, ca urmare a unui atac amoebic. Puroiul verde se poate forma de asemenea, ceea ce reflecta pur si simplu un nivel ridicat de mieloperoxidaze în neutrofile. Aceasta este o proteina secretata in mod natural antibacterian de neutrofile, care are o culoare vie verde. În cazuri rare, puroiul poate fi albastru, de obicei, atunci când neutrofilele au fost active in lupta impotriva bacteriei Pseudomonas aeruginosa.

Diagnostic si tratament

Solutiile topicale pot fi folosite pentru a ajuta in lupta impotriva unei infectii bacteriene, precum si în cazul în care continua sa se formeze puroi, în aceeasi locatie pe perioade lungi de timp, probabil reflectorizanta de o infectie cronica, care ar trebui sa fie consultata de catre un medic.

...