Probleme de concentrare


Cap | Neurologie | Probleme de concentrare (Symptom)


Descriere

Dificultatea de concentrare este o afectiune caracterizata prin capacitatea scazuta de a pastra concentrarea în cadrul diferitelor activitati. Dificultati de concentrare poate implica, de asemenea, probleme cum ar fi statul treaz, impulsivitate, ganduri intruzive sau preocupari, hiperactivitate, sau neatentie.

Dificultatile de concentrare pot fi pe termen lung, în conditiile stabilite, ca în cazul de deficit de atentie, sau pot aparea ca urmare a unei boli sau a unui alt eveniment.

Cauze

Cauzele pot fi probleme medicale, psihologice sau cognitive sau pot fi legate de tulburari de somn sau de medicamente consum de alcool sau droguri.

Afectiuni medicale, care sunt cunoscute ca determina dificultati de concentrare includ o varietate de boli cronice, apneea de somn, intoxicatii cu metale grele, infectii, sindroame dureroase, leziuni traumatice ale creierului, si accident vascular cerebral. Modificari hormonale, cum ar fi cele cu experienta în timpul menopauzei sau sarcinii, pot afecta, de asemenea, modul în care gândim si ne concentram.

Diagnostic si tratament

Probleme cognitive care pot fi asociate cu dificultati de concentrare includ deficit de tulburare de atentie, dizabilitati de învatare, tulburari de vedere, delir, si dementa. Semnul distinctiv conditiei asociate cu dificultati de concentrare este de hiperactivitate deficit de atentie-tulburare (ADHD), o conditie care au fost diagnosticati atat copii cat si adulti, în ultimii ani. Conditii psihologice care pot interfera cu concentratia includ anxietate, depresie, tulburare bipolara (alternarea perioadelor de depresie si starea de spirit elevat), traume emotionale, si de stres.

În functie de cauza, dificultatile de concentrare se pot rezolva cu tratament adecvat.

...