Dureri articulare (rigiditate)


General sau altele | Reumatologie | Dureri articulare (rigiditate) (Symptom)


Artralgiile sau durerile articulare se caracterizeaza printr-o stare de disconfort sau sensibilitate într-o articulatie. Articulatiile sunt domeniile în care doua sau mai multe oase se intalnesc, cum ar fi sold, genunchi, umar, cot si glezna, ce permit oaselor sa se miste. Ele sunt alcatuite din cartilaj, ligamente, tendoane, saci umpluti cu lichid care ajuta sa amortize articulatiile numite bursae si sinoviala. Oricare dintre structurile dintr-o articulatie poate deveni iritata sau inflamata, ca raspuns la o varietate de boli usoare pâna la tulburari sau conditii grave. Durerea de articulatie poate aparea chiar si fara miscare si poate fi suficient de grava pentru a limita miscarea.

Durerea de articulatie este descrisa ca un disconfort, inflamatie, caldura sau arsura intensa, durere, sau rigiditate. Aceasta poate dura putin sau poate fi cronica, atunci când dureaza mai mult de trei luni.

Cauze

Durere articulatiilor are multe cauze. Durere brusca poate fi din cauza intinderii unui muschi, entorsei unui ligament, bursite, sau a unei luxatii. Durerea cronica poate fi un simptom al unei afectiuni grave ce poate chiar pune viata în pericol, cum ar fi artrita reumatoida, osteoartrita, leucemia, sau cancer osos.

Durerea articulatiilor variaza în functie de boala de baza, afectiune sau conditie. Se poate, de asemenea, sa apara cu alte simptome legate de articulatii, precum: incapacitatea de a pune greutate pe articulatia afectata, mobilitate redusa, rigiditate, edem, roseata, febra sau deformare vizibila a articulatiei afectate.

Diagnostic si tratament

Durerea de articulatii cauzate de suprasolicitare si leziune este cea mai simpla durere articulara de tratat, deoarece acesta este, în general, doar o stare temporara, care nu se va înrautati treptat. Pentru acest tip de durere, tratamentul cel mai frecvent recomandat sunt medicamentele anti-inflamatorii. Pentru tratarea dureri articulare artitrice, mai ales atunci când se deterioreaza cartilajul, combinatii de suplimente glucosamin si condroitina ajuta in incurajare cresterii de noi cartilaje si la diminuarea durererii. ...