Matreaţă


Cap | Dermatologie | Matreaţă (Symptom)


Descriere

Matreata este o afectiune destul de inofensiva, care se manifesta atunci cand pielea moarta cade la nivelul scalpului, care produc de multe ori fulgi albi. Cauza uzuala este dermatita seboreica cu erup?ii cutanate. Expunerea frecventa la caldura extrema si frig poate provoca, uneori, matreata, aceasta conditie nu trebuie sa fie confundat cu un scalp uscat simplu. Matreata este cel mai adesea cauzata de un organism care creste in scalp. Matreata extinsa este cunoscut sub numele de dermatita seboreica, o tulburare care cauzeaza inflamatia si scalarea pielii in alte zone ale corpului, cum ar fi fata, piept si spate.

Cauze

Matreata sa dovedit a fi rezultatul a trei factori: uleiul pielii adesea mentionat ca secretia de sebum sau sebacee, metabolice subproduse de piele microorganisme; sensibilitate individuala. Matreata poate, de asemenea manifesta ca o reactie alergica la substantele chimice din geluri de par, spray-uri si sampoane, uleiuri de par sau, uneori, chiar medicamente, cum ar fi ketoconazol matreata. Transpiratia excesiva si clima au, de asemenea, roluri importante in patogeneza de matreata. Matreata poate fi un semn de eczeme sau psoriazis.

Diagnostic si tratament

Puteti trata matreata prin spalarea parului de trei-patru ori pe saptamana, cu un sampon pe baza de gudron sau un sampon care contine un agent antiyeast. ...