Scadere a poftei de mâncare


General sau altele | - Altele | Scadere a poftei de mâncare (Symptom)


Descriere

Un apetit scazut este atunci când aveti o dorinta redusa de a mânca. O dorinta scazuta de a mânca este un simptom care este comun pentru numeroase afectiuni medicale si psihologice. Aproape orice boala poate duce la o scadere a apetitului. Pofta scazuta de mâncare severa poate duce la pierderea in greutate nedorita si a malnutritiei. Medical, o scadere a apetitului este mentionata ca anorexie.

Cauze

Orice boala poate afecta un apetit consistent. În cazul în care boala este tratabila, apetitul ar trebui sa se întoarca atunci când este vindecat. Un apetit scazut este aproape întotdeauna vazut în rândul adultilor în vârsta si cauzele nu pot fi gasite. Cu toate acestea, tristete, depresie, durere, anxietate sau este o cauza comuna de pierdere în greutate, care nu este explicata de alti factori, în special în rândul persoanelor în vârsta.

Lipsa poftei de mancare poate însoti alte simptome, care variaza în functie de boala de baza sau tulburari. Simptomele care afecteaza frecvent tractul digestiv poate implica, de asemenea, alte sisteme ale corpului.

Cancerul poate provoca, de asemenea, scaderea poftei de mâncare. Puteti pierde în greutate fara a încerca. Tipuri de cancer care poate provoca va pierderea apetitul dvs. includ: cancerul de colon, cancerul ovarian, cancerul de stomac, cancerul pancreatic.

Alte cauze de scadere a poftei de mâncare includ: boli hepatice cronice, insuficienta renala cronica, dementa, inima hepatita, HIV, hipotiroidism, sarcina (primul trimestru), utilizarea de anumite medicamente (inclusiv antibiotice, medicamente folosite in chimioterapie, codeina, morfina), utilizarea de droguri, inclusiv amfetamine (cocaina, heroina).

...