Tulburări de somn


Cap | Neurologie | Tulburări de somn (Symptom)


Descriere

Dificultatea de a dormi poate implica dificultati de adormire atunci când te duci la culcare noaptea, trezirea prea devreme dimineata, sau trezirea de multe ori in timpul noptii. Aceasta poate implica, de asemenea, combinatii ale acestor modele.

La un moment dat, cee mai multi dintre noi au experimentat probleme cu somnul în mod corespunzator. Cu toate acestea, în cazul în care problemele de somn sunt o aparitie regulata si interfera cu viata de zi cu zi, o persoana poate suferi de o tulburare de somn. tulburari de somn produc mai mult decât somnolenta. Somn de slaba calitate poate avea un impact negativ asupra energiei unei persoane, echilibru emotional, si de sanatate.

Cauze

Dificultatea de a dormi la adulti poate fi din cauza îmbatrânirii, alcoolism sau oprirea brusca de alcool, dupa utilizarea pe termen lung, anxietate, depresie, boli, cum ar fi o prostata marita, cistita, BPOC, artrita, arsuri la stomac, si probleme cardiace sau pulmonare, bucurie sau emotie , urinare frecventa, utilizarea de droguri, jet lag, unele medicamente, munca in schimburi, stimulente luate în seara, inclusiv nicotina, alcool, cofeina, sau alimente, stres si griji etc

Diagnostic si Tratament

În timp ce unele tulburari de somn pot solicita o vizita la medic, multe probleme de somn pot fi imbunatatite pe cont propriu. Primul pas pentru depasirea unei probleme de somn este identificarea si urmarirea cu atentie simptomele si modelele de somn.

...