Insomnie


General sau altele | Medicină generală | Insomnie (Symptom)


Insomnia este definita ca dificultate initierii sau mentinerii somnului. Insomnia poate fi cauzata de o calitate sau cantitatea saraca de somn.

Insomnia afecteaza oameni de toate varstele, inclusiv copiii, desi este mai frecventa la adulti si frecventa sa creste cu varsta. Bazat pe durata simptomelor, insomnia poate fi clasificata în: insomnie tranzitorie, care dureaza mai putin de o saptamana, pe termen scurt, insomnie durabila 1-3 saptamâni; si insomnie pe termen lung sau cronice.

Cauze

Insomnia este cel mai adesea considerata atât ca un semn, cat si un simptom care poate însoti mai multe tulburari de somn, medicale, psihiatrice si, caracterizate prin dificultatea persistenta de a adormi si / sau de a dormi sau somn de slaba calitate.

Factorii de mediu si stilul de viata sau abuzul de medicamentelor de dormit sunt, de asemenea, cauze comune. Mersul la culcare flamand, manancatul inainte de somn, lucratul in pat, dormitul în camera zgomotoasa, sunt cauze care pot provoca insomnie. Insomnia poate fi, de asemenea, un simptom al unei boli psihiatrice, cum ar fi anxietatea si / sau depresie. Simptome de sevraj de la medicamente antidepresive, medicamente anti-anxietate, medicamente de dormit, si unele droguri ilegale pot provoca insomnie.

Probleme respiratorii cum ar fi astmul, BPOC, obezitate, insuficienta cardiaca congestiva, durerea cronica, reflux de acid, precum si hipertiroidie sunt conditii care pot afecta somnul. O alta cauza poate fi psihologica sau emotionala: depresie, manie, anxietate, situatia de stres (divorsmoartea cuiva apropiat, pierderea de locuri de munca). Unele stari fiziologice (menopauza, sarcina, febra) si abuzul de droguri si alcool poate induce insomnie.

Diagnostic si Tratament

Este important sa se identifice sau a exclude cauzele medicale si psihologice înainte de a decide cu privire la tratamentul pentru insomnie.

...