Secreţii ale penisului


Pelvis/Bazin | Urologie | Secreţii ale penisului (Symptom)


Scurgerile penisului reprezinta pierderea anormala de lichid, diferit de urina sau sperma, de la nivelul uretrei (tubul urina) la vârful penisului. Aceasta este de obicei un semn al unei boli cu transmitere sexuala (BTS), si necesita diagnostic prompt si corect si un tratament oferit de un cadru medical specializat.

Cauze

Atât grosimea cat si culoarea (alb laptos, verzui, sau galben) a secretiei poate varia. Secretia poate rezulta dintr-o infectie, inclusiv o infectie cu transmitere sexuala. Uretrita este termenul folosit pentru a desemna inflamarea uretrei din orice cauza, care este adesea însotita de secretia penisului.

Aceasta poate fi însotita de sange sau urina rozalie(hematurie), mâncarime, eruptii cutanate, roseata, sau umflaturi. Secretia din penis poate fi extrem de incomoda si sa creeze dificultati de viata de zi cu zi, relatiile sexuale, si urinare. În plus fata de simptomele din si sin jurul penisului tau, poate sa apara cu simptome asemanatoare gripei (febra, oboseala, dureri în gât, dureri de cap, tuse, dureri articulare) si sanatate precara, în general.

Diagnostic si tratament

Secretia penisului sau uretrita este diagnosticata prin gasirea unor celule albe din sange (neutrofile sau de celule de puroi), pe un tampon uretral sau prima proba de urina. Organismul infectant ar putea fi identificat din aceste probe.

În mod ideal, pacientul ar trebui sa fi vazut într-o clinica de BTS (boli cu transmitere sexuala) pentru examinarea prompta a probelor. Culoarea si consistenta secretiei nu este de ajutor in distingerea de uretrita non-specifica de uretrita gonococica. Uretrita gonococica este diagnosticata la 98% dintre barbati la examinarea microscopica a probei.

...