Secreţii ale ochilor


Ochi | Oftalmologie | Secreţii ale ochilor (Symptom)


Secretia ochilor este o substanta galbuie, lipicioasa, scortoasa ce poate face uneori ca ochiul sa se simta lipit. Acest lucru poate fi temporar, cum ar fi atunci când te trezesti dimineata, sau persistente în care este necesara cosultatia medicala. De obicei, evacuarile din ochi sunt inofensive si este parte a sistemului normal de aparare al organismului dumneavoastra; cu toate acestea unele cauze sunt grave, dar exista optiuni de tratament.

Cauze

Exista mai multe cauze diferite, cu privire la motivul pentru care ochiul produce o anumita secretie. Cele mai multe sunt inofensive, dar unele cauze pot fi rezultatul unei stari mai grave. Primul motiv si cel mai frecvent este trezirea cu secretie intarita în colturile ochilor tai. Aceasta este un semn ca o anumita forma de bacterii, fie de la machiaj sau pielea grasa suplimentar a încercat sa ajunga în ochi în timp ce dormeai. O invazie bacteriana poate duce la o stare mai grava ca blefarita, care este o inflamatie la baza genelor tale, care produce puroi galbui plin cu bacterii ce lupta cu celule albe din sange.

Multi oameni care sunt bolnavi de raceala sau gripa tind sa aiba o secretie mai abundenta in ochi. O deversare lipicioasa si galbuia ce inconjoara ochii închisi este o aparare naturala la conditii, cum ar fi conjunctivita. Conjunctivita este o infectie virala care ataca membrana ce acopera globul ocular. O deversare mai subtire, mai clar si mai putin scortoasa ar putea fi rezultatul unei alergii sau receala / gripa ?i, de obicei, dispare odata ce factorii iritanti sunt eliminati. Vântul, polenul, ochii uscati sau prezenta unei geane poate provoca o iritatie, care va duce la lacrimare.

Altele, cauze mai grave de secretii ale ochiului pot fi asociate cu afectiuni medicale, cum ar fi ulcerul cornean si conjunctivite. Cele mai multe cauze de secretii oculare nu sunt grave si pot fi usor tratate.

...