Urină tulbure


Pelvis/Bazin | Urologie | Urină tulbure (Symptom)


Urina sanatoasa este galbena, clara si deschisa la culoare. În cazul în care urina nu are aspectul sau caracteristic clar, aceasta este adesea descrisa ca închisa, tulbure, sau spumoasa. Urina poate aparea tulbure datorita unei varietate de motive, dintre care unele nu sunt nocive, cum ar fi formarea spumei de urina care apare temporar la urinat rapid. Cu toate acestea, atunci când urina este persistent tulbure sau laptos, reprezinta în general o stare anormala si un simptom care sta la baza unei boli sau a unor diverse tulburari.

Cauze

Urina tulbure poate fi cauzata de o varietate de conditii, incluzand: secretii vaginale, boli cu transmitere sexuala, deshidratare, anumite tulburari autoimune, precum si infectii, inflamatii, sau alte conditii ale tractului urinar (rinichi, uretere, vezica urinara si uretra). Urina tulbure poate fi, de asemenea, cauzata de boli care afecteaza alte sisteme ale corpului, în afara de tractul urinar. Acestea includ diabetul zaharat, preeclampsia si bolile de inima.

Urina tulbure poate fi însotita de alte simptome, care variaza în functie de boala de baza. Simptomele pot fi provocate de tractul urinar (rinichi, uretere, vezica urinara si uretra), sistemul de reproducere, sistemul endocrin, sistemul cardiovascular, precum si de alte organe si sisteme ale organismului.

...