Urină închisă la culoare


Pelvis/Bazin | Urologie | Urină închisă la culoare (Symptom)


Urina normala este clara si are o culoare galben-pai. Cu toate acestea, culoarea urinei poate varia atunci cand sunt consumate produsele alimentare de anumite tipuri sau atunci când sunt luate anumite medicamente. Substante care pot schimba culoarea urinei si pot duce la o urina mai inchisa sunt colorantii alimentari, carotenul, sfecla, murele, laxativele, vitaminele din complexul B, si medicamentele, cum ar fi Pyridium.

Urina închisa este urina de culoare galbena, maro, rosu închis, sau rosu, si poate varia de la usor inchis la considerabil închis. O schimbare de culoare a urinei poate fi temporara, sau poate fi persistenta. Durata si decursul urinei inchise la culoare poate varia foarte mult, în functie de cauza.

Cauze

Exista mai multe cauze posibile ale urinei închise la culoare. Infectiia tractului urinar este cauza cea mai frecventa, dar si alte tipuri de infectii, disfunctii renale sau boli, sunt cauze posibile. Urina închise la culoare poate fi asociata cu bolile acute sau cronice subiacente care afecteaza alte regiuni ale corpului. Mai mult, cancerul de pancreas, ficat, rinichi, vezica urinara pot fi de asemenea cauza unei urine închise la culoare.

Urina poate sa apara, de asemenea, mai închisa la culoare atunci când exista sângerari în urina, iar numeroasele cauze de urina cu sange pot contribui la un aspect mai inchisa a urinei.

Urina închise la culoare poate însoti alte simptome care afecteaza sistemul urinar, precum: urina cu sange sau roz-colorate (hematurie), urina tulbure, dificultate in urinat (disurie) si retentie urinara, urina urat mirositoare, urinare frecventa, care produce de multe ori doar o cantitate mica de urina .

...