Ameţeli (leşin)


Cap | Neurologie | Ameţeli (leşin) (Symptom)


Ameteala este o descriere comuna pentru multe senzatii diferite. Senzatia de ameteala poate fi foarte familiara oricarui individ, dar dificil de descris.

Vertijul este un termen medical pentru a descrie sentimentul de invartire, sau de miscare, fie a unei persoane sau a împrejurimilor sale. Acesta este acelasi sentiment un individ l-ar putea avea dupa ce se invarte pe loc. Mai multe afectiuni ale organelor de echilibru ale urechii interne pot provoca vertij, poate fi un simptom al unei tumori sau al unui accident vascular cerebral.

Cauze

Ametelile pot fi usor deranjante sau cauzate de ceva ce ar putea pune viata în pericol. Motivele pentru care o persoana ar putea simti ametit includ: stari de lesin sau aproape de lesin, cum ar fi vederea sângelui sau tulburari emotionale, stari de lesin sau aproape de lesin de la ridicarea brusca sau de la statul prea mult timp în picioare, slabiciune cauzata de gripa, o raceala sau alte boli, rau de mare sau de miscare, greata, varsaturi, confuzie, oboseala, sau somnolenta in timpul zilei, si / sau stângacie sau poticnire atunci când se merge pe jos.

...