Sialoree (salivare în exces)


Gura | Medicină generală | Sialoree (salivare în exces) (Symptom)


Sialoreei este deversarea neintentionata de saliva din gura.

Unele persoane cu probleme de salivare au un risc crescut de inhalare a salivei, alimentelor, sau a lichidelor in plamâni. Cu toate acestea, acest lucru este putin probabil sa provoace daune, cu exceptia cazului în care mecanismele normale ale corpului, cum ar fi reflexe (eructatie si tuse), sunt, de asemenea, afectate.

Cauze

Sialoreea poate aparea cu orice conditie care afecteaza controlul neuromuscular al musculaturii din jurul gurii, care creste productia de saliva, sau care afecteaza înghitirea. Paralizia cerebrala este un exemplu de afectiune in care controlul oral neuromuscular poate fi afectata, ducând la sialoree. Sialoreea este comuna la sugari, din cauza controlului muscular imatur. Medical, sialoreea face referire la ptialism.

Salivarea asociata cu febra sau dificultati de înghitire poate fi un semn al unei boli mult mai grave, inclusiv: abcese retrofaringieni, abces peritonsilar, amigdalite, streptococ in gat, boala Parkinson, rabie, otravire cu mercur etc. Un debut brusc de sialoree poate indica otravire (în special cu pesticide sau mercur) sau reactie la veninul de sarpe sau de insecte, sau, în unele cazuri, de o gura amortita fie datorita gelului dentar Orajel, sau unei interventii stomatologice. Unele medicamente pot provoca salivare in exces. Unele probleme neurologice provoca, de asemenea, sialoree.

...