Abuz de droguri


General sau altele | Medicină generală | Abuz de droguri (Symptom)


Abuzul de droguri, de asemenea numit abuzul de substante chimice, este o tulburare caracterizata de un obicei distructiv de a folosi o substanta care duce la probleme semnificative sau suferinta. Adolescentii incep din ce în ce mai mult sa abuzeze de medicamente pe baza de prescriptie medicala, în special de stupefiante (medicamente care sunt prescrise pentru a diminua durerea severa), si stimulente care trateaza boli cum ar fi tulburarea de deficit de atentie si narcolepsie. Consumând narcotice pentru o perioada prelungita de timp, pot necesita doze mai mari pentru a calma durerea. Daca medicatia este oprita brusc, apar simptome de sevraj, cum ar fi dependenta de narcotice.

Dependenta este un abuz de narcotice, care se transforma intr-un comportament compulsiv si auto-distructiv. Complicatiile abuzului de narcotice includ infectii, insuficienta diverselor organe si chiar deces. Abuzul de droguri este, de asemenea, o componenta a multor probleme sociale importante, cum ar fi conducerea sub influenta drogurilor, violenta si abuzul asupra copilului. Consumul de droguri poate duce la lipsa de adapost, crima, somaj si multe altele.

Cauze

Abuzul de droguri si dependenta nu au nici o cauza unica. Factorii de risc, cum ar fi cei biologici, psihologici, si sociali pot creste probabilitatea unei persoane de a dezvolta un comportament de abuz sau dependenta. Frecventa abuzului de substante pare sa fie mai mare in mediul familial in care exista deja asemenea comportament. De aceea, cei mai multi profesionisti în acest domeniu pun în discutie caracteristica genetica a riscului de dependenta de droguri.

...