Piele uscată


Cap | Dermatologie | Piele uscată (Symptom)


Descriere

Pierderea de celule ale pielii de la nivelul scalpului este o parte normala a ciclului de viata al celulelor pielii. Cu toate acestea, exfoliere excesiva a scalpului, sau matreata, este o problema comuna cu experienta cosmetice de milioane de oameni. Matreata nu este contagioasa si nu este în mod normal, o problema grava. Unele cazuri de matreata excesiva, însotite de mâncarime intensa si zonede piele cu fulgii pe fata sau in alta parte sunt de fapt o forma de eczeme mentionat ca eczeme seboreice.

Pielea sucata, adesea, limitate la partea de sus a capului, care sunt de culoare alba sunt asociate cu scalpul uscat instabila.

Cauze

Matreata este considerata a fi legate de o ciuperca Malassezia cunoscut sub numele de (fost numit Pityrosporum) care traieste pe scalp de cei mai multi oameni. În unele cazuri, dezvoltarea excesiva a rezultatelor ciuperca in scuame de caracteristica pielii de matreata. Motivele pentru dezvoltarea excesiva a ciupercii sunt neclare, dar pot fi legate de productia de petrol, modificari hormonale, stres, tulburari neurologice cum ar fi boala Parkinson, de recuperare de la boli cronice, cum ar fi accident vascular cerebral sau atac de cord, suprimarea sistemului imunitar, precum si samponare rare.

...