Sindromul ochiului uscat


Ochi | Oftalmologie | Sindromul ochiului uscat (Symptom)


Descriere

Lacrimile lubrifica ochii si opreste de la suprafata uscare. Un film subtire de lacrimi este maturat pe suprafata ochiului de fiecare data cineva clipiri. Un strat apos de lacrimi este acoperit cu un strat mai subtire de lipide (compusi grasi), care ajuta la protejarea filmului. Pentru a mentine confortul si sanatatea ochilor, lacrima de film trebuie sa ramâna intacta între clipiri.

Cauze

O persoana care sufera de sindromul de ochi uscat nu are destule lacrimi pentru a pastra ochiul confortabil. Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care nu se produce lacrimi suficiente pentru a pastra suprafata ochiului umed, sau în cazul în care pentru un motiv sau altul lacrimile nu stau pe ochi destul de mult. In timp, uscaciunea rezultata poate deteriora suprafata globului ocular.

Uscaciune oculara poate afecta pe oricine, de orice varsta, dar este mai frecvent pe masura ce imbatranim pentru ca vom produce un volum mai mic de lacrimi. Unele medicamente pot declansa sindromul de ochi uscat, la fel ca si unele conditii generale de sanatate. Ochiul uscat este deosebit de frecvent la femei aflate în postmenopauza si persoanele cu artrita.

Persoanele cu ochi uscat de obicei, le este greu sa poarte lentile de contact. Suferinzi de ochi uscat pot avea, de asemenea, mai multe probleme în medii cum ar fi aer conditionat, birouri sau supermarket-uri.

...