Piele uscata


Piele | Dermatologie | Piele uscata (Symptom)


Descriere

Pielea uscata, de asemenea, cunoscut sub numele de Xeroderma reprezinta epiderma lipsita de umezeala sau de sebum, adesea caracterizata de un model de linii fine, scalare si mancarime. Pielea uscata este o afectiune a pielii foarte frecvente caracterizata de o lipsa de cantitati adecvate de apa in stratul cel mai superficial al pielii, epiderma. In timp ce pielea uscata tinde sa afecteze masculi si femele la fel, persoanele mai in varsta sunt de obicei mult mai predispuse la piele uscata.

Cauze

Pielea uscata poate fi o conditie usoara, temporara cu durata de cateva zile sau saptamani. Pielea uscata poate deveni, de asemenea, mai severa, pe termen lung. Simptomele de piele uscata includ disconfort la etanseitatea piele si mancarime. In plus, factorii externi, cum ar fi vremea poate afecta gravitatea uscarea pielii. De exemplu, aerul rece sau uscat si vreme de iarna pot agrava pielea uscata. Persoanele fizice ale caror ocupatii necesita frecventa mainilor, spalarea si dezinfectarea pot sa aibe pielea uscata mai des. Pielea uscata poate fi, de asemenea, un efect secundar al unor medicamente sau un simptom al unei afectiuni medicale care stau la baza. Atunci cand pielea uscata crapa, se poate infecta cu bacterii si microbi.

Diagnostic si tratament

Pasii de baza de prevenire a pielii uscate includ evitarea sapunuri dure si curatarea cu substante chimice. Tratamentul necesita, in general, aplicatii mai frecvente si regulate de emoliente hidratante. Pielea uscata netratata, poate duce la complicatii, inclusiv eruptii cutanate, eczeme, infectii bacteriene secundare sau celulita.

...