Otalgie


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Otalgie (Symptom)


Durerea în ureche poate aparea ca urmare a conditiilor din cadrul urechei, canalul urechii, sau urechia externa vizibila. Durerea de orechi se numeste otalgie. Durerea de urechi primara este durere la nivelul urechii care provine din interiorul urechii. Durerea de ureche mentionata este durere la nivelul urechii care provine din afara urechii.

Durera de urechi nu este întotdeauna asociat cu boala de ureche. Aceasta poate fi cauzata de mai multe alte conditii, cum ar fi dintii, boala sinusului, amigdale inflamate, infectii în nas si faringe, cancer la gât, si, ocazional, o aura senzoriala care precede o migrena.

Cauze

Cauzele posibile ale dureri de urechi pot fi împartite în urmatoarele categorii: dureri de urechi infectioase, cum ar fi otita medie, motivul cel mai frecvent al durerilor de urechi la copii, urechea înotatorului, sinuzita, si mastoidita perichondritis; dureri de urechi neoplastice, cum ar fi cancerul urechii, glandei parotide, sau tractului aerodigestiv, excrescente benigne / maligne pe sau în apropierea anumitor nervi; Otalgie musculo-scheletice cum ar fi dureri de cap de tensiune, tulburarea articulatiei temporomandibulare (ATM) - cea mai frecventa cauza de durere de urechi la adulti cu un examen de ureche normal; altele, cum ar fi migrena, dureri de cap, acumularea de ceara, GERD, traumatisme la ureche, maxilar sau gat.

Diagnostic si tratament

Pentru a diagnostica durerea de urechi, medicul va evalua, de asemenea, cavitatile nazale si orale, se va inspecta canalul urechii si membrana timpanica cu un otoscop si va cauta otita medie. Consultarea urechii externe va fi probabil efectuata, precum si cautarea semnelor de infectie sau zone de traume.

Deoarece exista mai multe cauze diferite de dureri de urechi, exista la fel de multe tratamente diferite posibile. Tratamentul ales va fi legat de cauza durerii de urechi. Tratamentul poate fi simplu ca antibiotice si ibuprofen, sau poate implica interventii chirurgicale. ...