Inimă mărită


Piept | Cardiologie | Inimă mărită (Symptom)


Descriere

Inima este o pompa musculara de marimea unui pumn inclestat. O inima marita, nu este o conditie în sine, ci o manifestare a unei probleme subiacente, care cauzeaza inima sa lucreze mai greu decat in mod normal. Persoanele mai in varsta prezinta un risc crescut. Un alt nume pentru o inima marita este cardiomegalie.

Cauze

Problemele de baza care pot duce la o inima marita pot fi: (1) patologice - legate de boala reala a muschiului inimii; (2) fiziologice - legate de alte cauze, suprasolicitarea muschiului inimii, cum ar fi hipertensiunea arteriala sau alte boli ale tiroidei.

In unele cazuri, o inima marita este asimptomatica (nu are simptome). Atunci cand simptomele apar, se datoreaza faptului ca inima nu reuseste sa pompeze sange eficient si acest lucru cauzeaza sindromul cunoscut sub numele de insuficienta cardiaca congestiva. Simptomele pot include: probleme de respiratie, scurtarea respiratiei, ameteli, batai neregulate ale inimii (aritmie), palpitatii ale inimii si retentie de lichide.

Marirea inimii poate fi cauzata de o serie de conditii diferite, inclusiv boli ale muschiului inimii sau a valvelor cardiace, hipertensiune arteriala, aritmii, hipertensiune pulmonara. Inima marita poate de asemenea, sa fie insotita de anemie sau de boli tiroidiene.

Diagnostic si tratament

Tratamentul si prognosticul depind de cauza de baza.

...