Epilepsie (convulsii)


Cap | Neurologie | Epilepsie (convulsii) (Symptom)


Epilepsia este o tulburare a creierului în care grupuri de celule nervoase, sau neuroni, în creierul produc uneori semnale anormale. Neuronii genereaza în mod normal, impulsurile electrochimice care actioneaza pe neuroni, glande, si muschi pentru a produce gânduri, sentimente si actiuni.

Epilepsia este caracterizata de un risc pe termen lung de convulsii recurente. Aceste crize se pot prezenta într-un numar de moduri diferite. Tipurile de crize sunt organizate în primul rând în functie de sursa de criza în creier care este fie localizata (convulsii partiale sau focale cu debut), fie distribuita (convulsii generalizate). Convulsiile partiale sunt împartite mai departe în masura în care constiinta este afectat. În cazul în care nu este afectata, atunci este o criza simpla partiala; în caz contrar, este complex partiala (psihomotor).

Cauze

În epilepsie, tiparul normal al activitatii neuronale devine deranjat, cauzând senzatii, emotii si comportamente ciudate, sau, uneori, convulsii, spasme musculare, si pierderea constientei. În timpul unei criza, neuronii se pot aprinde de mai mult de 500 de ori pe secunda, mult mai rapid decat in mod normal. La unele persoane, acest lucru se întâmpla doar ocazional, pentru al?ii, se poate întâmpla de pâna la sute de ori pe zi.

Diagnostic si Tratament

Epilepsia este de obicei controlata, dar nu vindecata, cu medicamente. Cu toate acestea, peste 30% din persoanele cu epilepsie nu au controlul convulsiilor, chiar cu cele mai bune medicamente disponibile. Chirurgia poate fi luata în considerare în cazurile dificile. Nu toate sindroamele epilepsie sunt pe viata - unele forme sunt limitate la anumite etape ale copilariei. Epilepsia nu ar trebui sa fie înteleasa ca o tulburare singura, ci mai degraba ca sindrom cu simptome mult divergente, toate implicând episoade de activitate electrica anormala la creier si convulsii numeroase.

...