Abuz de alcool


General sau altele | Medicină preventivă | Abuz de alcool (Symptom)


Abuzul de alcool este un diagnostic psihiatric care descrie utilizarea recurenta de bauturi alcoolice, în ciuda consecintelor negative. Abuzul de alcool este uneori mentionat ca si alcoolism, termen mai specific.

Exista doua tipuri de alcoolici: cei care au tendinte anti-sociale si care cauta placere si cei cu anxietate, culpabilitate, care sunt capabili sa nu consume alcool pentru perioade lungi de timp, dar nu sunt în masura sa se controleze odata ce încep. Alcolismul Binge este o alta forma de abuz de alcool. Pofta frecventa de baut sau imbatarea severa de mai multe ori este clasificata ca abuzul de alcool.

Abuzul de alcool este o activitate care dauneaza sanatatii cuiva, relatiilor interpersonale, sau abilitatii de a lucra. Anumite manifestari ale abuzului de alcool includ: incapacitatea de a îndeplini responsabilitatile la locul de munca, scoala sau acasa; bautul în situatii periculoase, cum ar fi în timpul condusului; probleme juridice asociate cu consumul de alcool, precum si bautul continuu, în ciuda problemelor care sunt provocate sau agravate de baut. Abuzul de alcool poate duce la dependenta de alcool.

Cauze

Dependenta de alcool nu are nici o cauza unica si nu este direct transmisa genetic de la o generatie la alta. Mai degraba, acesta este rezultatul unui grup complex de factori genetici, psihologici si de mediu.

Simptomele sunt caracteristicile definitorii ale abuzului de alcool. Pacientul va plânge de multe ori de dificultate in relatiile interpersonale, probleme la locul de munca sau la scoala, si probleme juridice. În plus, pacientii se plâng de iritabilitate si insomnie.

Diagnostic si tratament

Semnele de abuz de alcool sunt legate de efectele alcoolului asupra sistemelor de organe. Cu toate acestea, în timp ce aceste constatari sunt adesea prezente, ele nu sunt necesare pentru a face un diagnostic de abuz de alcool. Semnele efectelor alcoolului asupra sistemului nervos central includ ebrietatea acuta si judecata slaba, anxietate cronica, iritabilitate si insomnie. Efectele alcoolului asupra ficatului includ rezultate crescute ale functiei hepatice.

...