Dureri oculare


Ochi | Oftalmologie | Dureri oculare (Symptom)


Ochiul este organul vederii. Durerile oculare pot fi cauzate de conditii care presupun conditii ale globului ocular (orbita) sau poate fi cauzata de conditii ale structurilor din jurul ochilor.

Durerea oculara se refera la orice conditie în care o persoana simte disconfort in sau în jurul unuia sau ambilor ochi. Durerea poate fi ascutita si de înjunghiere sau surda si trepidant. Ochii pot se simti iritati. Durerile oculare pot fi insotite de vedere incetosata, mâncarime, roseata, uscaciune, sau lacrimare.

Cauze

Durerea oculara poate rezulta din traume, alergii, si infectii ale ochilor, sau de la mai multe conditii generalizate, inclusiv migrena, infectii respiratorii superioare, si probleme ale sinusurilor.

Cauza cea mai evidenta a durerilor de ochi este o leziune directa, cum ar fi un impact sau o rana pe zona ochilor. Un corp strain în ochi, cum ar fi o geana ratacita, un fir de praf, sau o lentila de contact nealiniata, sunt alte cauze comune de dureri de ochi. În cazul în care corpul strain este doar pe suprafata ochiului, si nu încorporat, el poate fi spalat de lacrimile tale sau lacrimi artificiale si iritarea ar trebui sa se rezolve rapid. Traumatisme mai grave sau obiecte încorporate au nevoie de tratament de la un medic specialist.

Unele cauze ale durerii oculare pot fi periculoase pentru sanatate sau viziune, cum ar fi, glaucom, nevrita optica, fracturi ale oaselor orbitale, si o infectie severa numit celulita.

Deoarece ochii sunt atât de importanti pentru calitatea vietii, necesita consultarea medicului la orice mic simptom.

...