Lăcrimare a ochilor


Ochi | Oftalmologie | Lăcrimare a ochilor (Symptom)


Descriere

Un tic nervos cunoscut sub numele de blefarospasm este un spasm involuntar al muschilor din pleoapa. Spasmele din pleoapa apar de obicei la fiecare cateva secunde si dureaza timp de cateva minute. Aceasta poate aparea si disparea intr-o perioada de zile sau saptamani. Uneori cand apar acele convulsii daca ochiul se pastreaza inchis pot disparea sau nu.

Cauze

Motivul exact este necunoscut dar oboseala, stresul, consumul excesiv de cofeina sau un iritant sunt factori care contribuie la posibile aparitii. In cele mai multe cazuri, simptomele dureaza cateva zile, apoi dispar fara tratament, dar uneori convulsia este cronica si persistenta, cauzand probleme pe tot parcursul vietii. In aceste cazuri rare, simptomele sunt adesea suficient de severe pentru a duce la orbire functionale. Pleoapele se simt ca si cum acestea sunt insangerate cand sunt inchise, ochiul functioneaza normal dar apare incapacitatea de a deschide pleoapele.

Spasmele ochilor pot aparea cu simptome oculare, cum ar fi lacrimarea ochilor si ochii iritati sau ochi rosii. Uneori, spasmele de ochi apar alaturi de ticuri faciale, care sunt miscari involuntare ale fetei. In cele mai multe cazuri, spasmele ochilor dispar de la sine cu tot cu factorii iritanti.

...