Imposibilitate de a se dezvolta


General sau altele | Medicină generală | Imposibilitate de a se dezvolta (Symptom)


Imposibilitatea de a progresa (TTF), se refera la un copil a carui crestere fizica este semnificativ mai mica decât cea a colegilor. Copiii care nu reusesc sa creasca par a fi mult mai mici sau mai scunzi decât alti copii de aceeasi vârsta. Adolescentii pot sa nu para sa aiba schimbarile obisnuite care apar la pubertate. Cu toate acestea, este important sa ne amintim ca modul în care copiii cresc si se dezvolta variaza.

Simptomele de incapacitatea de a creste includ: inaltimea, greutatea, si circumferinta capului nu se potrivesc diagramelor standard de crestere; greutate este mai mica decât percentila treia (dupa cum se mentioneaza în graficele de crestere standard) sau 20% sub greutatea ideala pentru inaltimea lor; cresterea poate fi încetinita sau opriat dupa o curba de crestere obtinuta anterior.

În general, rata de schimbare în greutate si înaltime a copilului poate fi mai importanta decât masuratorile de crestere reale. Copiii care nu reusesc sa prospere pot avea urmatoarele întârziate sau lent: (1) aptitudini fizice, cum ar fi rostogolirea, statul în picioare si mersul pe jos; (2) abilitatile mentale si sociale; (3) caracteristicile sexuale secundare (întârziat la adolescenti) .

Cauze

Imposibilitatea de a se dezvolta in perioada infantila, uneori, duce la moarte, si în copilarie este un marker important care staa la baza bolii. Cauzele incapacitatatii de a creste sunt, probabil, mai multe, inclusiv alergii alimentare nerecunoscute care sa conduca la refuzul de alimente si varsaturi, tulburari metabolice, si boli nediagnosticate. Un anumit tip de incapacitate de a creste este uneori vazuta la sugarii abandonati sau institutionalizati, care par sa renunte si sa devina apatici si nu doresc asistenta medicala. Se presupune ca acest fenomen este de natura emotionala, desi alti factori pot fi, de asemenea, functionali.

...