Buze mărite


Gura | Odontologie | Buze mărite (Symptom)


Buzele sunt printre cele mai vizibile parti faciale. Ele au nevoie de o ingrijire adecvata, fiind sunt una dintre cele mai delicate parti ale fetei unei persoane. Uneori, leziuni, alergii sau alte motive pot provoca umflarea buzelor.

Cauze

Umflarea buzelor sau grasimea buzelor pot aparea din cauza unor conditii diferite. Trauma la zona buzelor si a gurii este o cauza evidenta. Reactiile alergice, fie din cauza produselor alimentare sau altor substante, pot fi adesea insotite de umflarea buzelor. Unele infectii (cum ar fi infectia cu virusul herpes simplex) pot duce la vezicule si umflarea localizata a buzelor. Infectii si conditii inflamatorii ale pielii pot duce, de asemenea, la buzele umflate (inflamarea si cheilita). Mai putin frecvent, afectiuni medicale, care afecteaza întregul corp pot provoca umflarea buzelor, uneori în asociere cu retentia de fluide sau umflarea altor zone ale corpului.

Alte cauze pentru buze umflate pot include: acromegalie, edem angioneurotic, infectii bacteriene, cheilita, chirurgie cosmetica (preparate injectabile sau implanturi de buze), eritem polimorf, sindromul Hunter, efectele secundare ale medicamentelor, traume, tumori, deficienta de vitamina B2 .

Diagnostic si Tratament

Tratamentul depinde de cauza de baza. În cazul în care umflarea este cauzata de unele probleme de sanatate interna, tratamentul pentru ameliorarea cauza ar remedia în mod automat, inflamatia buzelor. În caz de traumatisme la nivelul buzelor, aplicarea topica de unguente calmante pentru buze sau administrarea de medicamente anti-inflamatorii (în cazuri rare sau extrem) va fi necesara.

...