Durere de flanc


Abdomen | Nefrologie | Durere de flanc (Symptom)


Durerea în flanc este durerea care se afla pe partile laterale, sub coaste si între abdomen si spate, si, de obicei apare doar pe o parte a corpului la un moment dat. Persoanele cu durere în flanc, care persista dupa odihna, este severa sau este însotita de alte simptome ar trebui sa fie evaluate de catre un medic.

Cauze

Durerea în flanc este simptom clasic de prezenta calculilor urinari si este cauza predominanta a durererii în flanc, care are loc în absenta febrei. Termenul colica renala este de fapt un termen impropriu, deoarece aceasta durere tinde sa ramâna constanta. Debutul acut de durere severa în flanc care radiaza la vintre, hematurie bruta sau microscopica, greata, varsaturi, ce nu sunt asociate cu un abdomen acut, sunt simptome care indica cel mai probabil o colica renala cauzata de o obstructie acuta pelvina ureterala sau renala la un calcul.

Persoanele cu artrita coloanei vertebrale pot avea dureri în partea inferioara a spatelui, care poate determina dificultati in executarea de activitati fizice. Boala degenerativa de disc sau un disc alunecat sau hernia la partea inferioara a spatelui poate determina dureri de spate si în flancuri. Persoanele cu un muschi intins sau tensionat, sau care au spasme musculare pot, de asemenea, prezenta dureri in flanc.

...