Retenţie de lichide (creştere în greutate)


Pelvis/Bazin | Medicină generală | Retenţie de lichide (creştere în greutate) (Symptom)


Daca o persoana se confrunta cu cresterea in greutate in ciuda unui regim alimentar sanatos, poate fi suspectata o problema de sanatate. În cele mai multe cazuri, cresterea în greutate sau incapacitatea de a reduce numarul de kilograme sunt datorate alimentatiei suplimentare sau unei diete bogata in zaharuri si grasimi, si nu din cauza unor probleme de sanatate sau medicatiei administrate.

Cauze

Într-adevar, principalii factori de crestere în greutate sunt stilul de viata sedentar si mesele abundente. Cu toate acestea, exista anumite boli si medicamente utilizate pe scara larga, care pot ajuta la cresterea numarului de kilograme si / sau afecta / oprirea pierderii in greutate.

Poate ca toata lumea ar putea crede ca 85 sau mai multe kilograme ar putea fi un semn ca ceva este gresit. Cu toate acestea, mai mult de 10% din femeile la pre-menopauza care sufera de sindromul ovarului polichistic, nu stiu ca principala cauza a cresterii în greutate a acestora s-ar datora în mare parte diagnosticatrii cu aceasta conditie, uneori ovare si glandele suprarenale, din motive necunoscute, produc prea multi hormoni masculini (testosteron). Deoarece numarul de kilograme creste treptat în perioada pubertatii sau, uneori, acestea se acumuleaza dupa sarcina, medicii detecteaza sindromul cu dificultate.

Iata cateva semne si simptome care pot sprijini diagnosticul: par rarit, par facial in exces, cicluri neregulate, fertilitatea redusa (acestea sunt semne distinctive ale productie excesiva de hormoni masculini).

Multi oameni supraponderali suferinzi de hipotiroidie spera ca boala poate fi tratata. Daca exista o disfunctie a glandei tiroide, tratamentul hormonal nu va corecta excesul de greutate. În cazul în care, cu toate acestea, se manifesta si alte simptome de hipotiroidism (unghii casante, par si piele uscata si sensibilitate crescuta la frig), este necesar sa se efectueze investigatii pentru un diagnostic corect. Daca tiroida este de vina, tratamentul trebuie recomandat de catre medicul endocrinolog si poate ajuta la pierderea in greutate. Un alt nume pentru hipotiroidism este mixedem, care descrie umflare a tesuturilor subcutanate datorita retentiei de lichide - semne distincte ale nivelurilor cronice scazute de hormoni tiroidieni. Ca atare, cea mai mare pondere e obtinuta ca urmare a excesului de fluide, si nu de grasime.

...