Urinare frecventă


Pelvis/Bazin | Urologie | Urinare frecventă (Symptom)


Descriere

Urinare frecventa este o problema de sanatate care afecteaza viata sociala si profesionala a unei persoane. Cauzata de contractiile musculare necontrolate, aceasta problema poate duce la incontinenta urinara, depresie, stres si izolarea de societate.

Cauze

Urinare frecventa este o problema cauzata de vezica hiperactiva si functia de urina de stocare. Vezica hiperactiva conduce la nevoia de a urina. Simptomele includ urinare frecventa: nevoia urgenta de a urina, pierderea involuntara de urina; urinare frecventa în timpul extrem de zile, de la 10 pâna la 12 ori; urinare frecventa pe timp de noapte, pentru 2 pâna la 3 ori.

Urinare frecventa poate fi declansat de conditii diferite. Exemplele includ o prostata marita, diabet zaharat, sarcina, infectii ale tractului urinar, anxietate sau consumul anumitor medicamente (cum ar fi diuretice). În unele cazuri, urinare frecventa poate deveni un obicei.

Doua alte cauze comune, cistita interstitiala si anume vezica hiperactiva sunt usor de confundat. Ambele sunt boli ale vezicii urinare, care pot fi caracterizate prin urinare frecventa în timpul atât ziua cât si noaptea. În plus, ambele pot provoca brusc sentiment si, uneori, nevoia incontrolabila de a urina. Urmatoarele sugestii pot fi de ajutor în diferentierea celor doua conditii: cistita interstitiala provoaca dureri în si în jurul vezicii urinare, dar vezica hiperactiva nu. În primul caz, durerea se agraveaza atunci cand vezica este plina si va disparea atunci când vezica este golit.

Pentru ajutor temporar de durere, cei cu cistita interstitiala severa netratata pot urina de pâna la 60 de ori pe zi. Adesea, vezica urinara hiperactiva provoaca scurgeri de urina, de obicei, cistita întrucât nu. Persoanele cu vezica hiperactiva pot simti mult mai brusc, puternic au nevoie de a urina si pot fi dificil de a ajunge la toaleta in timp. Unii oameni, într-un efort de a preveni astfel de accidente jenante va merge la baie frecvent.

Diagnostic si Tratament

Pentru a diagnostica urinarea frecventa, un medic (dupa caz, urolog sau ginecolog) va verifica daca toate simptomele sunt prezente. Acesta ar putea recomanda mai multe tipuri de investigatii specifice (unele), pentru a confirma sau infirma o boala. Pentru a recomanda un tratament pentru urinare frecventa, un diagnostic corect este primul pas. Terapia adecvata poate schimba complet în directia corecta a unei vietii persoanei.

...