Durere abdominală


Abdomen | Gastroenterologie | Durere abdominală (Symptom)


Durerea abdominala, de asemenea, cunoscuta sub numele de durere de stomac poate fi unul dintre simptomele asociate cu tulburari tranzitorii sau boli grave. Se simte ca un disconfort în abdomen.

Cauze

Foarte frecvente pentru unii oameni, durerile abdominale usoare sunt adesea cauzate de consumul excesiv de alcool, aport inadecvat de alimente sau un atac de diaree. Durere în abdomenul inferior este comuna in timpul menstruatiei, dar ocazional se datoreaza unei tulburari ginecologice, cum ar fi endometrioza. Cistita este o cauza comuna de durere sau disconfort la nivelul abdomenului. Distensia vezicii urinare ca urmare a obstructiei cailor urinare poate provoca, de asemenea, dureri abdominale. Durerea abdominala este cauzata de inflamare, cum ar fi apendicita, diverticulita, colita, prin întindere sau distensie a unui organ, de exemplu, obstructia intestinului, blocarea unui duct biliar de calculi biliari, umflarea ficatului cu hepatita sau de pierderea furnizarii de sânge la un organ precum colita ischemica.

Durerea abdominala acuta poate fi definita ca durere severa, persistenta cu debut brusc, care probabil necesita interventie chirurgicala pentru a trata cauza. Durerea poate fi asociata frecvent cu greata si varsaturi, distensie abdominala, febra si semne de soc. Una dintre conditiile cele mai comune asociate cu durerile abdominale acute este apendicita acuta.

Diagnostic si tratament

Investigarea dureri abdominale poate include teste imagistice, cum ar fi scanarea cu ultrasunete si examenul endoscopic sub forma de gastroscopie, colonoscopie, sau laparoscopie.

...