Şchiopătat


General sau altele | Medicină generală | Şchiopătat (Symptom)


Schiopatatul este un tip de anomalie asimetrica a mersului.

Cauze

Schiopatatul pot fi cauzat de durere, slabiciune, dezechilibru neuromuscular, sau o deformare scheletica. Cele mai frecvente cauze care stau la baza unui schiopatat dureros sunt traumele fizice, cu toate acestea, în absenta unui traumatism, alte cauze grave, cum ar fi artrita septica, sau epifizioliza femurala poate fi prezenta.

Urmatoarele conditii medicale pot fi alte cauze posibile ale schiopatatului: accidentare la picior, infectie sau durere; leziune la picior sau o infectie, a accidentare glezna, fractura de sold, durere a genunchiului; picioare de diferite lungimi, obezitatea, pantofi incomozi; sciatica, tulburari neurologice, scleroza multipla, tumori cerebrale, leziuni spinale.

Diagnostic si tratament

Diagnosticul unui schiopatat este se face adesea pe baza istoricului, examenului fizic, testelor de laborator, si examenului radiologic. În cazul în care o accidentare este asociata cu durerea trebuie investigata de urgenta, în timp ce schiopatarea nedureroasa poate fi abordata si cercetata mai treptat. O ecografie sau raze X se pot pot cere pentru a exclude un proces infectios în cadrul soldului.

...