Gingivită (sângerarea gingiilor)


Gura | Odontologie | Gingivită (sângerarea gingiilor) (Symptom)


Sangerarea gingiilor poate fi un simptom al gingivitei (inflamarea gingiilor), care apare ca urmare a unui numar de cauze diferite. Bolile gingiilor afecteaza majoritatea oamenilor, la un moment dat în timpul vietii lor. Acesta este, de obicei cauzata de o acumulare de placi pe dinti. Curatarea atenta si regulata a dintilor si gingiilor în fiecare zi poate ajuta la prevenirea bolilor gingivale.

Cauze

Sangerarea gingiilor sunt cel mai frecvent cauzate de îndepartarea necorespunzatoare placii de pe dinti, la linia gingiei, care rezulta in inflamatie a gingiilor (gingivita). Cu toate acestea, sangerarile gingivale persistente pot fi, de asemenea, asociate cu afectiuni medicale grave, cum ar fi leucemia, de coagulare si de tulburari de trombocite. În aceste conditii, sângerare rapida sau vânataile, sunt de obicei remarcate, de asemenea, în alta parte a corpului.

Inflamatia liniei gingiei poate duce la o forma mai avansata a bolii gingivale si osului maxilar cunoscuta sub numele de parodontoza. Alte cauze comune ale sangerarii gingiilor includ deficiente de vitamine si anumite medicamente. Mai multe clase de medicamente, în special diluanti de sange, au sangerari ale gingiilor ca un efect secundar.

Schimbarile hormonale de sarcina pot creste, de asemenea, sensibilitatea gingiilor, care poate duce la sângerare crescuta în unele cazuri. Cei cu afectiuni cronice care afecteaza functia sistemului imunitar, cum ar fi infectia cu HIV sau diabet zaharat, pot avea, de asemenea, o tendinta crescuta de a dezvolta gingivita.

...