Anemie (diminuarea celulelor roşii din sânge)


General sau altele | Hematologie | Anemie (diminuarea celulelor roşii din sânge) (Symptom)


Anemia este o afectiune în care concentratia de oxigen ce este transportat de hemoglobina din sânge este sub normal. Moleculele de hemoglobina provin din interiorul celulelor rosii din sange si transporta oxigen de la plamani la tesuturi. Pentru barbati, anemia este de obicei definita ca nivelul hemoglobinei mai mare de 13,5 gram/100ml, iar la femei, mai mica de 12. 0 gram/100 ml. Anemia nu este o boala, ci o caracteristica a multor boli diferite.

Cel mai frecvent, persoanele cu anemie raporteaza simptome nespecifice ca si sentiment de slabiciune, oboseala sau, stare de rau general si, uneori, de concentrare slaba. Ele pot raporta, de asemenea, dispnee la efort. În anemia foarte severa, organismul poate compensa lipsa de capacitate a sangelui de a transporta oxigen prin cresterea debitului cardiac. Pacientul poate avea simptome legate de aceasta, cum ar fi palpitatii, angina pectorala, în cazul în care sunt prezente boli de inima preexistente, claudicatie intermitenta la picioare, si simptome de insuficienta cardiaca.

Cauze

Exista mai multe tipuri de anemie, produse de o varietate de cauze care stau la baza acesteia. Anemia este cauzata în principal de doi factori. Anemia este cauzata fie de: o scadere a productiei de celule rosii din sânge sau a hemoglobinei, cum ar fi anemia aplastica, anemie megaloblastica, deficit de fier, sau o crestere a pierderii sau distrugerii celulelor rosii din sange cunoscute sub numele de anemie hemolitica.

Diagnostic si tratament

Semnele generale includ paloare, în special a cutelelor pielii, mucoasei gurii, si interiorul pleoapelor. Anemia este diagnosticata in urma simptomelor si prin teste de sânge. O biopsie de maduva osoasa poate fi necesara în cazul în care problema se datoreaza productiei de celule rosii din sânge.

...