Glosită sau durere de limbă


Gura | Odontologie | Glosită sau durere de limbă (Symptom)


Limba ne ajuta sa tinem si sa directionezam alimente si bauturi pentru a le înghitii, în timp ce papilele gustative contribuie la experienta de arome a alimentelor. O limba inflamat este orice durere sau disconfort pe toata sau o parte a limbii. Durerea este o senzatie declansata de sistemul nervos, ca raspuns la inflamatia sau deteriorarea tesutului. O limba se va simti ca o senzatie suparatoare, junghi, arsura, sau de intepaturi.

Cauze

Limba este compusa în principal din muschi. O limba sau un gât dureroase poate duce la infectii, inflamatii, traumatisme, tumori maligne si a altor procese anormale ale tesuturilor limbii. O conditie comuna care cauzeaza o limba inflamata este glosita, o inflamatie a limbii, care, de asemenea, duce la umflarea si modificari de culoare, cauzata de iritanti, infectii sau alte tulburari.

In functie de cauza, o durere de limba poate începe brusc si rezolva pe cont propriu, cum ar fi dupa muscatura limba. Durerea limbii sau durerea care se dezvolta în timp si se agraveaza poate fi un semn de o stare mai grava, cum ar fi cancerul. O limba inflamata este de obicei cauzata de unele forme de traume, cum ar fi muscatul limbii, sau consumul de alimente fierbinti sau de bauturi foarte acide. Alte cauze de o durere in limba includ:

(1) În cazul în care partea de sus si cea de jos a dintilor nu se potrivesc perfect împreuna, sunt posibile traume la limba.

(2) Unele persoane pot experimenta o limba inflamat de la scrasnirea dintilor (bruxism).

(3) Tulburari, cum ar fi diabetul zaharat, anemie, unele tipuri de deficienta de vitamine si anumite boli de piele poat include o limba dureroasa, printre gama de simptome.

(4) O limba dureroasa pot fi cauzate de tulburari, inclusiv limba neagra paroasa.

...