Glosită (limbă albă)


Gura | Odontologie | Glosită (limbă albă) (Symptom)


O limba alba inseamna orice modificare de culoare in alb pe toata, sau o parte a limbii, un organ care este compus în principal din muschi. Limba poate arata avea un strat de culoare alba sau pete albe si poate sau nu sa fie dureroasa.

Cauze

În general, limba ocazional alba, mai ales atunci când limba întreaga este de culoare alba (nu alb în pete sau patch-uri), se datoreaza inflamatiei minore de papile, umflaturi mici care se gasesc pe limba. Acestea pot, la fel ca celulele pielii, colecta organisme cum ar fi celulele albe din sange, bucati de bacterii si ca si, ca rezultat, arata umflata si de culoare alba. Aceasta conditie poate fi cauzata de igiena orala deficitara, consumul de alcool excesiv, deshidratare sau pot fi cronice pentru fumatori.

O limba prezinta pete albe poate indica o alta afectiune, afte, un tip de infectie fungica pe cale orala. Acest lucru poate fi cauzata de tratament recent cu antibiotice, si nu e nefamiliar la sugari si vârstnici. Persoanele cu diabet zaharat pot fi mai predispus la afte, si unele inhalante orale pentru astm poate duce, de asemenea, la aceasta stare.

O alta conditie de leucoplazie, provoaca pete albe pe limba. Aceasta conditie apare frecvent la persoanele care fumeaza sau folosesc produse din tutun, si ar trebui sa invoce cu siguranta o vizita la medic, deoarece poate fi privita ca un potential precursor a cancerului oral. Acest lucru nu este întotdeauna valabil, si în cazul în care starea de fumator se rezolva prin renuntare. O limba alba poate fi, de asemenea, un simptom al unor varietati de alte tulburari si boli, inclusiv infectii, inflamatii, procese traumatisme, tumori maligne (cancer), precum si alte anormalii.

...