Secreţii vaginale verzui


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Secreţii vaginale verzui (Symptom)


O anumita cantitate de secretie vaginala este normala in randul femeilor, este de multe ori limpede sau albicioasa, cu un miros minim. În cazul în care apae modificari de culoare, miros sau textura, acesta poate fi un semn al unei infectii, desi unele variatii de-a lungul ciclului menstrual sunt comune. Infectiile pot fi însotite de alte simptome, cum ar fi mâncarime, arsuri, disconfort sau spotting.

Cauze

Cea mai frecventa cauza de scurgere vaginala verde este o infectie cu transmitere sexuala cunoscuta sub numele de tricomoniaza. Secretia are adesea un miros urat si este de obicei mai mult galben-verzuie decat verde pur. Actul sexual si urinarea pot cauza disconfort, iar zona genitala poate fi însotita de mâncarime. Durerea pelvina poate aparea, de asemenea, dar nu este frecventa.

Secretia ca urmare a vaginitei bacteriene este mai frecvent alba si tinde sa aiba un miros neplacut. O secretie urat mirositoare, de culoare poate aparea, de asemenea, atunci când un corp strain, cum ar fi un tampon, este în vagin pentru o perioada mai lunga de timp.

Trichomoniaza poate fi usor de diagnosticat prin analiza secretiei. Din moment ce se transmite pe cale sexuala, teste pentru alte infectii, inclusiv gonoreea si vaginita bacteriana, pot fi efectuate în acelasi timp. Trihomoniaza, gonoreea, si vaginita bacteriana sunt vindecabile cu tratamentul antibiotic corespunzator. Daca un corp strain este prezent, acesta va trebui sa fie scos si antibioticele, pot fi folosite pentru a trata orice infectie potentiala.

...