Excrescenţe pe piele


Piele | Dermatologie | Excrescenţe pe piele (Symptom)


Semnele sau excrescente pe piele sunt excrescente benigne comune din piele care seamana cu o bucata mica de pielea moale agatata. Bucatile de piele ce atarna sunt excrescente inofensive. Ele apar de obicei în locuri caracteristice, cum ar fi baza gatului, axile, pleoape, falduri inghinale, si sub sani. Unele persoane pot fi mai predispuse decât altele, fie prin câstiguri în greutate, în parte, combinate cu eretidatea, sau alte cauze necunoscute. Medical, se numesc acrocordoane.

Cauze

Barbatii si femeile sunt la fel de susceptibili de a dezvolta acrocordoane. Obezitatea si excesul de greutate moderat cresc dramatic sansele de a avea aceasta conditie. Femeile cu greutate normala, cu sanii mai mari au, de asemenea, mai multe sanse de a acrocordoane sub sani ei. Exista unele mici excrescente care se freca in mod spontan sau care cad singure, fara durere si nici macar persoana respectiva nu stie ca a avut un acrocordon. Cele mai multe dintre acestea nu pica pe cont propriu.

Diagnostic si tratament

Este important sa se tina cont de faptul ca acrocordoanele, de obicei, nu trebuie sa fie tratate. Decizia de a nu efectua untratament este întotdeauna o optiune rezonabila în cazul în care cresterile nu sunt suparatoare. Daca acestea sunt neplacute, exista mai multe modalitati eficiente de a elimina medical acrocordoanele, inclusiv îndepartarea cu foarfeca, congelarea (folosind azot lichid), precum si de arderea (folosind cauterizare medicale electrice de la biroul medicului) si laserul.

...