Amorţeală a limbii


Gura | Anestezie | Amorţeală a limbii (Symptom)


Parestezia limbii, cunoscuta si sub numele de amorteala sau furnicaturi în limba, este de obicei cauzata de unele daune ale sistemului nervos. Medical, lipsa de senzatie se numeste anestezie. Uneori, buzele si / sau maxilarul pot fi, de asemenea, afectate.

Afectarea nervului lingual care sustine limba a fost raportat in urma unei complicatii a procedurilor dentare sau chirurgicale, cum ar fi extractia dentara a maselelor de minte, implanturi, sau procedurile canalului radicular. Alte conditii care distrug nervii, precum si creierul, cum ar fi accidentul vascular cerebral, poate provoca, de asemenea, amorteala si furnicaturi ale limbii.

Cauze

Limba si buzele cu furnicaturi, însotite de gura uscata sau de durere si un gust metalic ar putea aparea din cauza sindromului de ardere a gurii. Pentru furnicaturi, care sunt asociate cu sindromul de ardere a gurii, statul departe de alimentele care provoaca alergii si rani ale limbii, o dieta buna, care reprezinta un amestec de toate substantele nutritive, precum si exercitiul fizic de zi cu zi pentru a mentine starea fizica si psihica, va ajuta. Alte cauze care pot provoca furnicaturi in limba sunt: schimbarile hormonale care au loc in corpul unei femei in timpul menopauzei; administrare de anumite medicamente sau prevalenta bolilor, cum ar fi diabetul zaharat; administrare unei diete care este deficitar în substante nutritive necesare pentru organism; deficitul de vitamina B12 este cunoscut in special pentru ca provoca senzatie de furnicaturi în limba; o infectie fungica a gurii sau o infectie limbii, cunoscut sub numele de candidoza orala; boala de reflux de acid, în care sucurile gastrice refuleaza înapoi în esofag; cauzata de alergii ale produselor alimentare sau ca urmare a materialelor utilizate în realizarea protezelor dentare.

Furnicaturile in limba si anxietatea sunt interconectate. Simptomele de stres, depresie si anxietate variaza de la persoana la persoana. Uneori, aceste senzatii se extind, implicand buzelor si / sau maxilare.

...