Halucinaţii


Cap | Psihiatrie | Halucinaţii (Symptom)


Halucinatiile sunt senzatii sau perceptii care apar într-o stare de trezie si par reale, dar sunt create de creier. Halucinatiile pot fi vazute, auzite, mirosite, gustate sau simtite. Ele pot fi placute sau periculoase si pot fi legate de senzatii, imagini, sau evenimente din trecut, sau pot avea legatura cu experientele traite. Halucinatiile comune includ auzirea de voci, vazul de obiecte, lumini sau persoane care nu sunt acolo, halucinatii tactile diverse.

O forma usoara de halucinatie este cunoscuta ca o tulburare, si poate aparea în oricare dintre simturile de mai sus. Acestea pot fi lucruri, cum ar fi vederea miscarii în vederea periferica, sau auzirea de zgomote slabe si / sau voci.

Cauze

Halucinatiile auditive sunt foarte frecvente în schizofrenia paranoida. Ele pot fi binevoitoare (spun lucruri bune pacientilor despre ei) sau rau intentionate, injuraturi, etc. Halucinatiile auditive negative sunt frecvent auzite de pacienti ca si cum persoane i-ar vorbi de rau pe la spate. Ca si in halucinatiile auditive, sursa celor vizale poate fi duplicatul lor, din spatele pacientiilor. Corescpondentul lor vizual creaza sentimentul de a fi privit, de a se holba la ei, de obicei, cu intentii negative. Cele mai frecvente, halucinatii auditive si vizuale sunt experimentate împreuna de catre pacienti.

Halucinatiile sunt asociate cu unele tulburari psihice sau conditii medicale. Conditiile psihiatrice asociate cu halucinatii includ schizofrenie, tulburari de personalitate schizoida si schizotipale, depresia psihotica, si tulburarea bipolara. Afectiunile medicale care afecteaza sistemul nervos central, cum ar fi tumorile cerebrale, delir, dementa, epilepsie si alte tulburari convulsive pot fi cauzele halucinatii de asemenea.

...