Dureri de cap după traumatism


Cap | Neurologie | Dureri de cap după traumatism (Symptom)


Durerea de cap, imediat dupa un traumatism cranian, dispare de obicei dupa minute sau zile, dar, uneori, durerile de cap pot persista timp de luni sau ani. Durerile de cap pe termen lung sunt numite post-traumatice sau post-comotie. Leziuni usoare ale creierului sunt caracterizate ca o contuzie (o tulburare scurta a functiei creierului cauzând pierderea constientei sau dificultati tranzitorii în procesele de gândire).

Caracteristicile clinice ale dureri de cap traumatice pot varia de la un individ la altul. Cele mai multe dureri de cap sunt clasificate ca dureri de cap de tensiune cronica. Aceste dureri de cap sunt de obicei dureri constante care afecteaza ambele parti ale capului si care apar zilnic sau aproape zilnic. Ele sunt de intensitate usoara pâna la moderata, dar intermitent, pe aceasta baza pot sa apara crize de dureri de cap de grad redus, dureri de cap severe sau moderat-severe, iar acestea de multe ori sunt similare, daca nu identice cu migrena (o durere pulsatila asociata cu greata si sensibilitate la lumina si zgomot).

Din pacate, oamenii care experimenteaza dureri de cap post-traumatice de asemenea, se confrunta cu alte simptome ale sindromului post-traumatic sau post-contuzie. Pot exista si alte simptome neurologice, cum ar fi ameteli, zgomote în urechi, estomparea vizibilitatii, simptome psihologice apar, cum ar fi depresia, anxietatea, schimbare de personalitate, tulburari de somn, si libidou scazut.

În cele din urma, persoanele cu sindromul post-comotie au modificari in functionarea mintala, în primul rând dificultate de concentrare, incapacitatea de a lucra eficient si dificultatea asociata mentinerii atentiei si pastrarii memoriei.

...