Dureri de cap şi febră


General sau altele | Medicină generală | Dureri de cap şi febră (Symptom)


O durere de cap este durerea sau disconfortul în cap, scalp sau gatul. Cauzele grave de dureri de cap sunt foarte rare. Cele mai multe persoane cu dureri de cap pot simti mult mai bine prin modificari ale stilului de viata, de învatare a unor metode de relaxare, si, uneori, prin luarea de medicamente. Uneori, durerea de cap poate fi însotita de febra.

Cauze

Durerea de cap si febra pot fi un simptom care poate rezulta din: gripa (gripa sezoniera), o infectie sau inflamatie a meningelui, otita medie (infectia urechii mijlocii), infectie sau inflamatie a urechii medii, infectie streptococica (infectie gât), sinuzita (infectie a sinusurilor). Bacteriile pot fi responsabile pentru streptococul in gât, gripa porcina (gripa N1H1) sau de infectii virale.

În ceea ce priveste cauzele durerilor de cap pot fi gasite asocieri cu tensiunea musculara din umeri, gat, scalp si maxilar. Acestea sunt numite durerile de cap. Acest lucru poate fi legat de stres, depresie, anxietate, sustinerea unui traumatism cranian sau al capului si gâtului într-o pozitie anormala.

...