Dureri de cap şi slăbiciune


General sau altele | - Altele | Dureri de cap şi slăbiciune (Symptom)


Durerile de cap, de asemenea, cunoscute sub numele de cefalee, sunt descrise ca durerea situata în regiunea capului sau gâtului. Slabiciunea se refera la lipsa de forta musculara, ameteli, oboseala sau un sentiment general de neliniste. Este destul de comun pentru aceste doua simptome sa fie prezente în acela?i timp.

Cauze

Durerile de cap si slabiciunea pot fi cauzate de stres, leziuni, boala, afectiuni medicale si utilizarea stimulentelor sau incetarea brusca.

O durere de cap s-ar putea simti ca o presiune, percutie sau trepidare în creier, dar, de fapt, creierul nu are receptori de durere. Durerea apare de fapt în zona din jurul creierului. Durerile de cap pot fi amplasate în interiorul craniului, în vasele de sânge sau în nervii cranieni. Durerile de cap pot fi, de asemenea, situate în afara craniului, în muschii, nervii sau sinusuri. Unele dureri de cap, cum ar fi migrenele, durerile de cap de tensiune si dureri de cap de tensiune, includ, de asemenea slabiciunea ca un simptom.

Slabiciunea pot fi împartita în doua categorii, slabiciune adevarata si slabiciune perceputa. Slabiciunea adevarata este cauzata în primul rând de boli musculare scheletice, în care muschii sunt slabiti fizic. Descrierea mai frecvent utilizata de slabiciune este slabiciunea perceputa. Aceasta apare atunci cand este necesar mai mult efort pentru a utiliza muschii, dar puterea reala musculare este normala. Slabiciunea de la gripa este un exemplu de slabiciune perceputa, ea este cauzata de o boala care afecteaza exercitarea de energie, mai degraba decât puterea musculara.

...